#3 Betalda undersökningar

Bra sätt att tjäna extra pengar på. Fördelen med denna metod är att det är gratis att komma igång.

Tjäna pengar på betalda undersökningar

Ett enkelt sätt att komma och tjäna pengar online är genom att delta i betalda undersökningar. Många företag betalar bra för kundundersökningar på nätet.

Att få betalt för att vara med i undersökningar på nätet låter knappt som ett jobb. Men sanningen är att många företag behöver vanliga människor till hjälp, för att samla in information om deras möjliga kunder. På så vis kan man både vara till hjälp för företag, samtidigt som man tjänar sina egna pengar online!

Det går snabbt att komma igång med att tjäna pengar på undersökningar. Det första du behöver göra är att registrera dig på en av de sidor som erbjuder betalt för att fylla i enkäter och undersökningar. I den här artikeln rekommenderar vi de sidor vi tycker är bäst.

För att komma igång och börja tjäna pengar gör du såhär:

 1. Du klickar på länken till någon av sidorna och registrerar dig.
 2. Kolla om du fått ett bekräftelsemejl på din e-post. Bekräfta din ansökan.
 3. Du behöver fylla i den information som efterfrågas. Till exempel personuppgifter, hur gammal du är, och så vidare.
 4. Nu är du redo att börja göra undersökningar. Håll utkik i din e-post efter nya uppdrag.
 5. Det viktigaste och bästa steget: Börja tjäna dina pengar på undersökningarna du har gjort!

Vilka företag ska man göra undersökningar hos?

Det finns många företag som har liknande tjänster, där man kan göra betalda undersökningar. Det är inte lätt att vet vilka som är pålitliga, eller vilka som betalar bäst. Vissa företag kan vara oseriösa och svåra att tjäna några pengar hos.

Var försiktig om du får erbjudanden som känns oseriösa. Vi rekommenderar bara seriösa företag som vi själva har provat, där det faktiskt går att tjäna pengar. Det ska alltid vara gratis att vara med och göra undersökningar. Kom ihåg att du utför en service åt företagen när du deltar i enkäter! Företagen behöver samla in information värdefull information från dig, och andra potentiella kunder, för att kunna utveckla sin affärsidé.

Vi har själva testat, och tjänat pengar på att göra undersökningar hos flera olika företag. De vi gillade mest hade några saker gemensamt. De var:

 • Enkla att använda
 • Erbjöd många undersökningar
 • Betalade bra

Vi har tagit fram en lista på de bästa seriösa undersökningsföretagen. Vi rekommenderar fyra företag för den som vill prova på att göra betalda undersökningar. De erbjuder lite olika typer av undersökningar och ger olika betalt. Men alla har gemensamt att de är pålitliga och betalar bra för din insats.

Företagen vi rekommenderar är:

 • i-Say
 • Toluna
 • YouGov
 • Åsiktstorget

i-Say

Det är väldigt enkelt att komma igång med betalda undersökningar hos i-Say. Vanligtvis brukar man få runt 10 erbjudanden varje månad att delta i. Vi gillar i-Say eftersom sidan är välfungerande och smidig att använda. Det är lätt att få kontakt med supporten om det skulle behövas.

Undersökningarna tar vanligtvis runt 15 minuter att göra och kan ge upp till cirka 20 kronor styck. Utbetalningar görs enkelt till Paypal eller Skrill. Det går även att få betalt i presentkort och liknande.

Toluna

Toluna är en utmärkt plattform för den som vill tjäna pengar på betalda undersökningar. Sidan är enkelt överskådligt och det går snabbt att komma igång. På Tolunas hemsida finns även möjlighet att interagera med andra användare. Det kan göra hela upplevelsen roligare, och det går att få tips och råd när man behöver.

Undersökningarna hos Toluna brukar ta ungefär 15–30 minuter att utföra och kan ge upp till cirka 70 kronor. Man kan få betalt antingen i pengar till sitt Paypal-konto, eller i form av presentkort.

YouGov

YouGov är en väletablerad sajt som bland annat sysslar med datainsamling och marknadsundersökningar. Det är välkänd och väldigt lätt att använda.

På YouGov tjänar man pengar genom att samla poäng. Poängen växlas till pengar och betalas ut till Paypal, Skrill eller bankkontot. Undersökningarna brukar vara ganska korta, cirka 5–10 minuter och ger allt ifrån några tior, upp till 50 kronor eller mer.

Åsiktstorget

Det går snabbt och smidigt att sätta igång med att tjäna pengar på undersökningar hos Åsiktstorget. På bara några minuter kan man vara registrerad och redo att ta emot undersökningar.

Många undersökningar på Åsiktstorget är korta och brukar ge 5–10 kronor, eller upp mot 20–30 kronor om de är lite längre. De betalar ut till Paypal, Skrill eller bankkonto.

Några tips för den som vill prova betalda undersökningar

Här ger vi några enkla tips som gör det både enklare och mer lönsamt att göra undersökningar på nätet:

 • Öka dina chanser att gå jobb. Det går bra att registrera dig på flera av de sajter vi rekommenderar, samtidigt. På så vis kommer du att få in fler undersökningar att göra varje månad.
 • Håll koll när det kommer undersökningar. Det är bra om du kan kolla av mejlen regelbundet för att se om det har kommit några nya undersökningar. Det är alltid bra att vara snabb när jobben kommer.
 • Skaffa en ny e-post. Om du har en helt ny e-postadress som du bara använder för att ta emot nya undersökningar kommer du aldrig råka missa något jobb som kommer in.

Vad kan man tjäna på att göra undersökningar på nätet?

De som har hållit på med betalda undersökningar ett tag kan tjäna nästan 1000 kronor i månaden. Det brukar variera lite från månad till månad, bra månader kan det bli ännu mer. Det kan också variera från person till person. Men för den som är villig att försöka kan det ofta ge åtminstone upp till 800 eller 900 kronor.

Det är bra att känna till att undersökningar online inte är menat att vara ett heltidsjobb. Det är enkelt och gratis att prova, och kan ge en liten extra inkomst i kassan varje månad. Det kan faktiskt dessutom vara ganska roligt. De företag som betalar för att du ska göra en undersökning, vill faktiskt veta just din åsikt.