Passiv inkomst på internet - Tjäna pengar när du sover

En passiv inkomst som genererar pengar till och med när man sover är något många önskar. I den artikeln går vi igenom hur detta kan vara möjligt att uppnå.

Tjäna pengar medan du sover

De flesta skulle nog inte tacka nej till att tjäna pengar till och med när de sover. För att kunna göra det behöver man ha en passiv inkomst. Det finns många fördelar med att ha just en sådan inkomst, istället för en vanlig inkomst från till exempel ett vanligt jobb. Det här är några av fördelarna:

  • Mer tid över till annat: En passiv inkomst ger dig möjlighet att få mer tid över till annat. Oavsett om du väljer att försöka jobba och tjäna ännu mer pengar, eller bara vill ta det lugnt och göra saker som du tycker är kul.
  • Skalbarhet: Det betyder att du kan bygga ut din inkomstkälla utan att den blir sämre för det. Ett vanligt jobb som du gör 8 timmar går inte att bygga ut för att tjäna mer. En passiv inkomst kan alltid växa och bli större utan att det tar mer av din tid. Det innebär att den är skalbar.
  • Personlig frihet: Om du av någon anledning vill flytta, sluta ditt jobb, eller på annat sätt förändra ditt liv, kan du göra det med hjälp av en passiv inkomst.

Skillnaden mellan passiv inkomst och att jobba för att tjäna pengar

Det är ganska stor skillnad på dessa sätt att tjäna sina pengar. En passiv inkomst får du till exempel genom att du skapar något som generar pengar åt dig. Det kan vara något på nätet som en hemsida, blogg, YouTube-kanal, en online-kurs, eller liknande. Det du har skapat kan ge dig en stabil inkomst över lång tid, även när du har slutat arbeta med den. En passiv inkomst kan också vara en investering som stiger i värde, eller som ger dig avkastning. Exempel på investeringar kan vara:

  • Aktier och fonder: Du tjänar pengar när de stiger i värde, eller genom aktieutdelningar.
  • Fastigheter: Du tjänar pengar när de stiger i värde, eller om du hyr ut en fastighet.
  • Valutor eller kryptovalutor: Du tjänar pengar när de stiger i värde jämfört med en annan valuta.

Ett vanligt jobb, eller en aktiv inkomst, är istället något du gör för att få betalt kort efter att jobbet är utfört. Man kan säga att du säljer din tid för pengar. Några viktiga skillnader mellan dessa två sätt att tjäna pengar skulle kunna förklaras såhär:

  • En passiv inkomst kräver ofta att du investerar något nu, antingen tid eller pengar, för att tjäna pengar över tid. Ett vanligt jobb kräver bara att du lägger ner tid nu, för att få pengar kort därefter.
  • En passiv inkomst kan kännas mer osäker eftersom du inte vet när, eller hur mycket du kommer att tjäna. På ett vanligt jobb vet du nästan alltid på förhand exakt hur mycket du kommer att tjäna, samt när du får pengarna.

Automatisk handel med Bitcoin: Stor potential under 2021

Tänk dig att du har en robot som köper och säljer Bitcoins åt dig, dygnet runt. Roboten letar hela tiden efter möjliga lägen, där skillnaderna i pris mellan vissa köpare och säljare är så stora att den vet att den kommer att kunna tjäna pengar på en affär. Sedan handlar den och tar hem vinsten åt dig. Det låter helt otroligt, men faktum är att sådana robotar, specialutvecklade för automatiserad handel med Bitcoin, redan finns!

Det sättet att handla Bitcoin, skiljer sig från en långsiktig investering där du köper för att hålla kvar under en lång tid. Att leta efter lukrativa lägen för att snabbt och köpa och sälja och göra vinst på mellanskillnaden kallas arbitragetrading. Det är något som lämpar sig väldigt bra för en robot att göra eftersom den både är snabbare på att hitta bra lägen att handla, och kan genomföra handeln snabbare än en människa.

En automatiserad handelsrobot är en programvara som utför handel med till exempel värdepapper, utifrån vissa på förhand bestämda parametrar. En bra robot använder ett system som genererar fler vinstaffärer än förluster och kan snabbt agera när den får signal om att köpa eller sälja.

Eftersom det är roboten som sköter alla beslut innebär det att du som investerare kan vara aktiv fler timmar i marknaden än du själv skulle orka med. En robot som automatiskt handlar med Bitcoin kan ge en passiv inkomst för en investerare.

För den som ska använda en handelsrobot är det viktigt att bara använda en robot som rekommenderas av någon du kan lita på. Det förekommer olika typer av scams där folk försöker få dig att investera i handelsrobotar för kryptovalutor som Bitcoin. I värsta fall kan du bli blåst på din insats utan möjlighet att tjäna några pengar alls, så läs på innan du handlar!

Bitcoin är en digital valuta som har gjort vanliga människor till miljonärer. Med det rätta systemet kan du tjäna pengar varje gång kursen för Bitcoin ändrar sig. Oavsett om kursen går upp eller ner.