Tjäna pengar online

Bästa sätten att tjäna pengar på nätet

Den moderna tekniken erbjuder stora möjligheter att tjäna pengar. I den här artikeln går vi igenom olika möjligheter som finns att tjäna pengar online.

Nu för tiden kan en dator och en internetuppkoppling vara allt som behövs för att tjäna pengar på nätet. Det finns en mängd olika sätt att komma igång och tjäna pengar på internet. Vissa sätt fungerar som ett extrajobb, medan andra är mer passiva och till och med kan ge dig en möjlighet att tjäna pengar när du sover.

Vi lever i en digital tid med massor av möjligheter att tjäna pengar på internet.
Här på sidan går vi igenom de bästa sätten att komma igång på.

Niklas Axelsson

Pengarguiden.se

kan man tjäna pengar på bitcoin

Tjäna pengar varje gång kursen för Bitcoin ändrar sig. Oavsett om kursen går upp eller ner.

Fördelar:
• Störst intäkter
• Enkelt att komma igång

Nackdelar:
• Är inte en långsiktig metod

Kan vara ett bra sätt att tjäna extra pengar på. Nackdelen är att det kräver kunskap samt att man har mycket pengar att investera.

Fördelar:
• Möjlighet att tjäna mycket pengar

Nackdelar:
• Kräver kunskap
• Kräver stor investering om man vill tjäna bra

Bra sätt att tjäna extra pengar på. Fördelen med denna metod är att det är gratis att komma igång.

Fördelar:
• Gratis att komma igång
• Enkelt arbete

Nackdelar:
• Begränsade intäkter

Kan vara ett bra sätt att tjäna pengar på om man är snabb på tangenterna. Det finns dock en begränsning för hur mycket man kan tjäna.

Fördelar:
• Arbeta när du vill

Nackdelar:
• Begränsade intäkter

Om man har en hemsida eller youtube-kanal kan man tjäna pengar på reklam. Men det är svårt att få succé.

Fördelar:
• Spännande som hobbyprojekt

Nackdelar:
• Kräver mycket tid
• Begränsade intäkter

De sätt att tjäna pengar som är mer aktiva kan fungera lite som extrajobb. Det kan till exempel vara:

 • Frilansjobb
 • Delta i enkäter
 • Sälja saker

Passiva inkomster på nätet kan till exempel vara:

 • Investeringar
 • Intäkter från reklam
 • Försäljning av digitala produkter
Detta är endast några förslag på hur man kan börja tjäna pengar online. Det finns nästan oändliga möjligheter att tjäna extra pengar för den som är kreativ. Vissa lockas av möjligheten att tjäna pengar snabbt, medan andra ser möjligheten att på lång sikt tjäna stora pengar via internet.

Se hur du enkelt kommer igång med att tjäna pengar på automatiserad Bitcoin-handel.

Fördelar med att tjäna pengar online

Det finns många fördelar med att leta efter sätt att tjäna pengar online. Några av fördelarna som folk brukar finna är:

 • Frihet – Man kan jobba nästan varifrån som helst.
 • Lätt att starta – Det finns många sätt att tjäna pengar online som är gratis och går snabbt att komma igång med.
 • Flera inkomstkällor – Det går att skaffa nästan hur många inkomstkällor som helst. Vissa kan till och med vara passiva och ge en inkomst efter att ditt jobb är klart.
 • Man är sin egen chef – Det finns något extra skönt med att arbeta helt på sina egna villkor. Det går att göra precis så mycket, eller lite, man känner för när man ska tjäna sina egna pengar online.
Om Pengarguiden.se

Genom åren har vi prövat att tjäna pengar på många olika sätt online. Här på sidan delar vi våra erfarenheter.

Niklas Axelsson

Pengarguiden.se

Dessutom kan det många gånger vara väldigt roligt att tjäna pengar på internet. För den som är lite kreativ går det att hitta smarta sätt att tjäna pengar på sin hobby till exempel. Det finns många exempel på personer som har startat egna företag på nätet, utifrån sina egna intressen.

Genom att bygga upp till exempel ett eget varumärke, eller genom att marknadsföra andras produkter går det att skaffa sig en stadig extrainkomst.

Hitta ett sätt att tjäna pengar online som passar dig

Det finns många olika sätt att tjäna pengar online. Det är värt att prova lite olika sätt, för att hitta det som passar just dig. Vissa sätt kräver bara några minuters jobb, några gånger i veckan. Andra sätt kan innebära flera timmars jobb.

För den som är upptagen kanske det är viktigt att det går snabbt att tjäna pengar. Då kan investeringar i olika former vara intressanta alternativ, till exempel:

 • Aktier
 • valutor
 • kryptovalutor

Andra som inte har något startkapital kan behöva hitta sätt som är gratis att komma igång med. Det kan vara till exempel att utföra olika tjänster som:

 • frilansjobb
 • delta i betalda undersökningar
 • sälja saker på nätet

Det finns många bra sätt att tjäna pengar online, men alla sätt passar inte för alla. En del vill vara anonyma på nätet, andra vill synas och marknadsföra sig själva.

Ta emot vårt nyhetsbrev

Prenumerera här och ta emot nyheter om hur du tjänar pengar online.


  * Du kan alltid avanmäla dig igen

  Den som redan har ett jobb kanske bara vill lägga några timmar i veckan på att tjäna lite extrapengar online. Andra ser det som en möjlighet att försörja sig och är villiga att lägga större delen av sin tid åt att skaffa sig en inkomst online.

  Oavsett vilken kategori du tillhör, hoppas vi att vi ska kunna hjälpa dig med inspiration och tips för att hitta någon metod att tjäna dina egna pengar på internet. Det bästa sättet att tjäna pengar online, är det som du själv hinner med och klarar av utifrån just dina förutsättningar.

  Saker att undvika när det gäller att tjäna pengar online

  Det finns några saker som kan vara bra att känna till när det gäller att tjäna pengar på nätet. Det är alltid en god idé att vara lite försiktig med olika erbjudanden som förekommer på internet. Det händer att folk försöker luras och blåser folk på pengar. Där det finns pengar att tjäna, där kan det också finnas bedragare. Några saker som man ska passa sig för är:

  Erbjudanden som låter för bra för att vara sanna

  En bra tumregel är att: om det låter för bra för att vara sant, så är det troligtvis något lurt med erbjudandet. Det är sällan någon som vill ge bort pengar gratis.

  Ett klassiskt exempel är så kallade ”Nigeria-brev” där avsändaren lovar miljontals kronor, om du bara kan överföra en liten summa till deras konto först.

  Så fort du anar att något är lurt, avvakta och undersök saken innan du investerar vare sig tid eller pengar i det.

  Erbjudanden från suspekta konton

  Ibland kan man få mejl från konton som nästan ser ut att vara från ett stort företag. Det kan se ut som att det kommer från Apple, Microsoft eller någon bank till exempel. Men när man tittar närmare ser man att det i själva verket kommer från någon snarlik adress. I sådana fall är det bäst att hålla sig borta och inte klicka på mejlet, eller på någon länk från en sådan avsändare. Tyvärr finns det gott om bluffmakare på nätet som försöker tjäna en hacka på godtrogna människor.

  Sajter som tar betalt för saker som borde vara gratis

  En bra sak med att tjäna pengar online är att det finns många sätt att börja som är gratis. Om någon försöker ta betalt för att du ska kunna ”jobba” åt dem, är det förmodligen något lurt. Att frilansa, eller delta i enkäter är typiska jobb som är enkla och gratis.

  Det finns tjänster där företagen vill ha betalt för att man ens ska kunna registrera sig på sidan. Sådana tjänster är bäst att hålla sig borta ifrån. Det finns ingen anledning att betala för saker som borde vara gratis. Använd bara tjänster där upplägget känns seriöst och där du kan lita på företaget.

  Varför vill folk tjäna pengar på internet?

  Det kan finnas många olika anledningar till att människor vill börja tjäna pengar online.

  Studenter, unga personer eller arbetslösa kan se det som en möjlighet att skaffa sig en egen inkomstkälla. Det kan dryga ut kassan, eller bli en tillräckligt stor inkomst för att kunna leva på till slut. Den som inte har ett heltidsjobb har ofta mer tid än pengar. Då finns det stora möjligheter att prova på olika sätt att tjäna pengar på nätet, som är gratis att komma igång med. 

  Folk som redan har ett jobb, eller driver ett eget företag, kanske letar efter nya sätt att få in lite extra pengar vid sidan om. Många letar också efter sätt att använda sitt kapital och göra investeringar för att få pengarna att växa. För den som har ett startkapital finns det enorma möjligheter att få avkastning för sina pengar på olika sätt på nätet. Vissa vill tjäna snabba pengar och är villiga att ta en högre risknivå. Andra är mer försiktiga och letar efter mer stabila sätt att bygga på sitt kapital.

  Det finns också de som ser möjligheter att använda internet för att börja tjäna pengar på sina intressen eller sin hobby. Kreativa personer kan använda sina talanger och bygga upp ett företag på nätet, eller sälja sina tjänster digitalt online. Det finns nästan ingen gräns för vad som går att skapa någon form av affärsidé kring på nätet. Musiker, skribenter, designers med mera, är mycket eftertraktade för sina talanger över hela världen genom internet.

  Många drömmer om friheten som finns för den som tjänar sina pengar online. Tänk att kunna ligga bredvid en pool i något varmt land under vintern, när det är mörkt och kallt hemma i Sverige. Sådana drömmar har många, som börjar leta efter möjligheter att tjäna pengar på internet. Det enda som krävs är egentligen en internetuppkoppling, för att det ska vara möjligt att tjäna pengar varifrån som helst på jorden.

  Online inkomst – Sammanfattning

  Det finns stora möjligheter att tjäna pengar online. Många söker sig till det eftersom det är flexibelt och enkelt att komma igång. Oavsett vem du är, var du bor, eller vilka förutsättningar du har, har du chans att börja tjäna pengar på nätet.

  Det finns alternativ för den som inte har ett öre på banken, och för den som vill investera och låta pengarna arbeta för att skapa en passiv inkomst. Tack vare den tekniken vi har nu är det enklare än någonsin att tjäna sina egna pengar på internet. Oavsett om det är tänkt som ett heltidsjobb eller bara som en liten extra inkomstkälla.